Leefgezondkuur.nl
Home » Bewegen

Naast het aanpassen van uw voeding en het veranderen van uw leefstijl wordt er ook aandacht besteedt aan het verhogen van uw lichamelijke activiteit. Dát is waar de fysiotherapeut zich, (samen met u), mee bezig gaat houdt. Tijdens een intakegesprek wordt bekeken hoeveel u en wat voor soort beweging u heeft gehad. Tevens wordt uw kracht gemeten in een fittest. Aan de hand van dit intakegesprek wordt bepaald welk beweegprogramma voor u de meeste resultaten oplevert en wordt samen met u een plan gemaakt.

De fysiotherapeut biedt u een beweegprogramma aan in groepsverband. Er zijn vier verschillende beweegprogramma’s;

  1. zelfstandig beweegprogramma: u gaat zelf sporten met hulp van de leefstijladviseur.
  2. opstartprogramma: u gaat met hulp van de fysiotherapeut bewegen in het lokale beweegaanbod (sportschool in omgeving)
  3. begeleid beweegprogramma: u gaat onder leiding van de fysiotherapeut beginnen met bewegen in de fysiotherapiepraktijk.
  4. wandelgroep: Iedere maandag (zonder begeleiding) en iedere dinsdag (met begeleiding van de huisarts of de praktijkondersteuner) wordt er een uur gewandeld in een groep (gewoon gezellig wandelen). Verzamelpunt: voor het Medisch Centrum om 13.30 uur. U hoeft zich niet aan- of af te melden voor het wandelen en deelname is gratis.

Het beweegprogramma is gericht op uw doelen, wensen en mogelijkheden. Deze drie pijlers zijn de leidraad in uw persoonlijk trainingsschema, samengesteld door de fysiotherapeut.