Leefgezondkuur.nl
Home » Psychotherapie

Sommige mensen weten wel wat een gezonde voeding is, maar eten te veel omdat ze zich rot voelen of als ze veel spanning hebben. Dit noemen we emotie-eters. Er zijn ook mensen die zich niet goed kunnen bedwingen als ze eten zien, dit noemen we externe eters. Alleen een goed dieetadvies helpt deze mensen niet voldoende om gewicht te verliezen. Met behulp van een psychologische begeleiding kan dit wel lukken. Als u een emotie- of een externe eter bent wordt u verwezen voor een psychologische begeleiding waarbij u handvatten krijgt om hier makkelijker mee om te gaan.

Een onderdeel van de leefgezondkuur zijn 10 sessies groepstherapie met 6 a 8 deelnemers in Praktijk de Burcht in Werkendam. De groep wordt 1 keer per 2 weken aangeboden op donderdagochtend van 9 uur tot 11:30. Wanneer dat nodig blijkt te zijn is het mogelijk om naast groepstherapie ook individuele therapie te volgen als aanvulling op de groepsbehandeling.

In de groep kunt u uw ervaringen met lotgenoten delen. We werken op basis van de visie van Peter Daamsen en werken met zijn boek; Leven met Obesitas, dit boek krijg u uitgereikt aan het begin van de therapie.

Thema’s die oa aan bod komen zijn:

  • Wat is de functie van eten in uw leven?
  • Wat is de oorzaak dat u in deze neerwaartse spiraal bent gekomen?
  • Welke invloed heeft dit nu op uw zelfbeeld?
  • Welke invloed heeft het op uw omgeving?
  • Welke verandering wilt u ervaren aan het eind van de behandeling?
  • Hoe kun u uw leefpatroon blijvend veranderen? Centraal staan bij de dit thema beïnvloeding van ons gedrag, maar er is ook aandacht voor de betekenis van voeding in uw leven.
  • Eigen inbreng van thema’s van deelnemers.

Voor meer informatie over de therapeuten en praktijk de Burcht zie www.praktijkdeburcht.nl